هدایت تیم های اسکرام به سمت بلوغ
چگونه یک رهبر چابک می تواند تیم های خود را به بلوغ برساند؟
این پست تجربیاتی است که با معرفی یک الگوی بلوغ، تکامل یک تیم اسکرام را توصیف می کند. این الگو بر اساس تجربیات شخصی و بینش Spiral Dynamics است.
می توانید از این الگو به عنوان معیاری برای تیم های پیشرو اسکرام به سمت بلوغ بیشتر استفاده کنید.
اگر اسکرام به خوبی پیاده سازی شود …
اگر اسکرام به خوبی پیاده سازی شود، تیم اسکرام خود سازماندهی می کند، به طور منظم ارزش ایجاد می کند و بسیار کارآمد است:
- اسکرام مستر به تیم اسکرام و سازمان در درک نظریه ها، شیوه ها، قوانین و ارزش ها خدمت می کند. او به اعضای تیم کمک می کند تا رشد کنند و آنها را برای رسیدن به موفقیت راهنمایی می کند.
- مالک محصول، مالک محصول است، ارزش محصول را بهینه می کند و Product Backlog را مدیریت می کند. او به اعضای تیم کمک می کند تا با ذینفعان همکاری کنند و چشم اندازی را ایجاد کند که با نیازهای ذینفعان هماهنگ باشد.
- تیم توسعه مالک کار است و PBI ها را به موارد با ارزش تبدیل می کند. آنها مسئول کیفیت محصول هستند و همه مهارت ها را برای سازماندهی کار خود دارند.
اگر اسکرام به خوبی پیاده سازی شود، بسیاری از مسئولیت های سنتی به تیم اسکرام منتقل می شود. برای کسانی که تازه وارد اسکرام شده اند، اغلب باور این موضوع که این انتقال واقعا رخ دهد، سخت است. و صادقانه بگویم، نباید آنها را سرزنش کرد!
بیشتر سازمان ها بر اساس اصول “خود سازمان دهی” ساخته نشده اند. آنها در زمانی رشد کردند که مدیریت مالک برنامه ها بود و تیم های توسعه فقط موظف به اجرا بودند.
اما روزگار در حال تغییر است… دنیا آنقدر پیچیده شده است که مسئولیت باید به عهده کسانی باشد که کار را انجام می دهند. تنها در این صورت است که می توانند سریع، انعطاف پذیر و خلاق باشند.
و آنها نمی توانند بدون کمک رهبری که راه را به آنها نشان می دهد این کار را انجام دهند.
اگر اسکرام به خوبی پیاده سازی شود، به رهبری چابک خوب نیاز خواهید داشت!
رهبری و اسکرام
امروزه بسیاری از مردم اسکرام را درک می کنند، اما در به دست آوردن بهترین نتیجه از آن شکست می خورند.
این اتفاق اغلب نتیجه موارد زیر است:
- تفسیر نادرست از نقش های اسکرام، مسئولیت ها و مهارت های مورد نیاز آنها
- سیاست های سازمانی که رهبران را از تمرکز بر آنچه واقعاً مهم است باز می دارد
- باور این که “هرگز ندیده ام که تیمی از “پیروی از قوانین” به “خود سازماندهی و شکل دادن به قوانین” برسد.”
- ترس از دست دادن کنترل و انتقال استقلال
ایده یک تیم خودسازمانده در دنیای فناوری اطلاعات نسبتاً جدید است، اما در موقعیتهای ورزشی و نظامی موفقترین حالت خود را نشان داده است. در ارتش یک ضرب المثل معروف وجود دارد که می گوید: “هیچ تیم بدی وجود ندارد، فقط رهبران بد وجود دارند”. پس برای سازمان های IT نیز امیدواری وجود دارد!
بهترین تعریفی که یک مدیر به یکی از تیم های اسکرام من کرد این بود که: «دیگر لازم نیست نگران تو باشم. من فقط نگران محیط اطراف تو هستم، بنابراین می توانی هر آنچه را که باید انجام دهی را انجام دهی.”
در نظر داشته باشید که چگونه می توانید از کارهایی که این تیم ها انجام می دهند، یاد بگیرید ؟ الگوی رشدی که منجر به چنین بلوغی می شود چیست؟ و چگونه می توانید به عنوان یک رهبر چابک از آن برای هدایت تیم های خود به سمت موفقیت استفاده کنید؟
الگوی بلوغ 5 سطحی
کلید رهبری تیمهای موفق اسکرام، تمرکز بر رشد و بلوغ نقشهای اسکرام با فراهم کردن محیطی است که بتوانند در آن شکوفا شوند. بسیاری از رهبران روی فرآیندها و قوانین موجود در اسکرام تمرکز می کنند، در حالی که این افراد و نقش ها هستند که تفاوت را ایجاد می کنند.
یک تیم فقط می تواند به اندازه افرادی که در آن کار می کنند عالی باشد!
من هرگز یک تیم بالغ اسکرام را ندیدم که بخاطر توانایی در پیروی از قوانین به موفقیت برسد. اعتبار موفقیت همیشه بخاطر عظمت افراد، بلوغ نقش ها و ارزش های مشترک آنهاست. موفق ترین تیم ها یک الگوی مشترک بر اساس 4 نقش مهم دارند: اسکرام مستر، مالک محصول، توسعه دهنده و رهبر. اگرچه رهبر چابک یک نقش رسمی در اسکرام نیست، اما نقش مهمی در موفقیت تیم ها در سازمان دارد.
رهبر، مسئول تعیین شرایط برای تیم اسکرام است تا بلوغ آنها را افزایش دهد.
درباره الگوی بلوغ
1- این الگو تکاملی است.
بسیاری از افراد دوران سختی در فهمیدن چگونگی انجام این کار میگذرانند. زیرا آنها به تازگی به سطح 1 یا 2 رسیده اند. شما باید مسیر را در تمام سطوح طی کنید. برای رسیدن به سطح 5 به کار سخت، پشتکار و رهبری خوب نیاز دارد!
به عنوان یک رهبر چابک، مسئولیت شماست که نقش های اسکرام را از یک سطح به سطح دیگر هدایت کنید.
2- ساختارهای سخت، طرز تفکر را مشخص میکنند.
تیم های موفق اسکرام به عنوان سلول های خودمختار در داخل مرزهای سازمان عمل می کنند. این طرز فکر سطح 5 زمانی که ساختارهای سخت سازمان ها (فرماندهی، فرآیندها، قوانین، ساختمان ها، سازمان ها، KPIها و غیره) هنوز در سطح 1 هستند قابل تحقق نیست.
نحوه فکر و عمل افراد با شرایط کاری آنها تعیین می شود. اینکه هر نقش اسکرام در هر سطح چگونه عمل می کند و فکر می کند، توسط ساختار سخت ارائه شده توسط رهبر تعیین می شود. به عنوان یک رهبر چابک، مسئولیت شما بر این است که ساختار سخت سازمان خود را به گونه ای شکل دهید که افراد بتوانند تغییری در سیستم فکری خود ایجاد کنند.
3- رهبران چابک جلو می روند.
بسیاری از تیم های اسکرام در 3 سطح اول الگوی بلوغ گیر می کنند. تمام تیمهایی که در سطح 4 و 5 مشاهده کردم یک چیز مشترک داشتند: رهبر آنها از آنها حمایت میکرد و آنها را راهنمایی میکرد. رهبران باید محیطی ایجاد کنند که افراد بتوانند با تعهد و تمرکز بدون ترس از اشتباه کار کنند.
اگر یک رهبر نتواند تیم خود را به سطح بعدی هدایت کند، اصطکاک، انتظارات نادرست و اسکرام ناکارآمد وجود خواهد داشت. به عنوان یک رهبر چابک، مسئولیت شماست که الگو شوید و راه را رهبری کنید.
4- ضعیفترین اتصال
موفقیت کل یک تیم به وابسته به تک تک نقش های آن است. یک تیم اسکرام تنها زمانی نتایج مورد انتظار را در هر سطح نشان می دهد که همه نقش ها حداقل در همان سطح بلوغ باشند. به عنوان یک رهبر چابک مسئولیت شما این است که رشد هر نقش را در یک تیم تسهیل کنید تا کل تیم را رشد دهید.
مترجم: امیر دوراندیش
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.